piątek, 31 lipca 2015

Spritz po polsku

Spritz po polsku czyli pyszny koktajl na bazie Cydru Green Mill z polskich jabłek (zamiast prosecco)  i naturalnego syropu z krajowej jarzębiny, który zastępuje popularny aperol :). Bez wątpienia jest to przepis, w którym można pokochać goryczkę zawartą w jarzębinie.
Znakomicie orzeźwia w upalne dni, przyda się również podczas wieczornej imprezy. Możecie go przygotować w wersji mniej lub bardziej alkoholowej.  Spritz po polsku dobrze się komponuje z owocami, w tym przepisie z pomarańczą i morelą.

Czas przygotowania: 2 minuty

Składniki:
  • 150 ml Cydr Green Mill,
  • 50 ml syropu jarzębinowego,
  • 30 ml jarzębiaku lubelskiego (opcjonalnie),
  • woda gazowana (najlepiej z syfonu),
  • lód,
  • 1/2 moreli w plastrach (opcjonalnie),
  • plastry pomarańczy.
Przygotowanie:
  1. Do szklanki wlać syrop jarzębinowy, włożyć kostki lodu i plastry moreli, dodać cydr, jarzębiak i wodę.
  2. Przybrać połówkami pomarańczy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz