Spritz po polsku czyli pyszny koktajl na bazie Cydru Green Mill z polskich jabłek (zamiast prosecco) i naturalnego syropu z krajowej jarzębiny, który zastępuje popularny aperol :). Bez wątpienia jest to przepis, w którym można pokochać goryczkę zawartą w jarzębinie.
Znakomicie orzeźwia w upalne dni, przyda się również podczas wieczornej imprezy. Możecie go przygotować w wersji mniej lub bardziej alkoholowej. Spritz po polsku dobrze się komponuje z owocami, w tym przepisie z pomarańczą i morelą.
Znakomicie orzeźwia w upalne dni, przyda się również podczas wieczornej imprezy. Możecie go przygotować w wersji mniej lub bardziej alkoholowej. Spritz po polsku dobrze się komponuje z owocami, w tym przepisie z pomarańczą i morelą.
Czas przygotowania: 2 minuty
Składniki:
- 150 ml Cydr Green Mill,
- 50 ml syropu jarzębinowego,
- 30 ml jarzębiaku lubelskiego (opcjonalnie),
- woda gazowana (najlepiej z syfonu),
- lód,
- 1/2 moreli w plastrach (opcjonalnie),
- plastry pomarańczy.
Przygotowanie:
- Do szklanki wlać syrop jarzębinowy, włożyć kostki lodu i plastry moreli, dodać cydr, jarzębiak i wodę.
- Przybrać połówkami pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz