Chłodzący, chrupiący, szybki, idealny na upału. Dzięki dodaniu kwasu buraczanego można serwować bezpośrednio po zrobieniu. Zamiast kalorycznej śmietany aromatyczny serek z czosnkiem i ziołami.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 2 duże jogurty naturalne,
- 1 duży kefir,
- 1 serek Apetina Czosnek i zioła,
- 1/2 awokado,
- 6 rzodkiewek,
- garść listków szpinaku,
- 1/4 szklanki posiekanego koperku,
- 1 ogórek,
- 1/2 szklanki kwasu z kuraków (klik),
- sól i biały pieprz do smaku,
- 1 łyżka posiekanej kolendry (opcjonalnie).
Do podania:
- jajka na twardo,
- grzanki.
Przygotowanie:
- Warzywa umyć i osuszyć. Szpinak pokroić w cienkie paski, rzodkiewki w plastry, awokado i ogórka w kostkę.
- Schłodzony kefir zmiksować z serkiem Apetina, dodać jogurt, kwas z buraków i warzywa. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz