Jak zrobić aromatyczny chłodnik w 10 sekund? To bardzo proste :) Wystarczy przygotować zapas cudownej mikstury - domowego kwasu z buraka (przepis). Kwas dojrzewa przez tydzień w temperaturze pokojowej, później można go przechowywać miesiącami w lodówce i na bieżąco używać do przygotowywania pysznych i zdrowych zup i napoi chłodzących. W trakcie kiszenia rozwijają się smaki i aromaty czosnku, ziół i przypraw, które dodacie do kiszenia. Jednak zapewniam Was, że w lodówce nie postoi nawet przez tydzień bo zawsze ma wielu amatorów.
Gotowy kwas wystarczy dodać do schłodzonego jogurtu, kefiru lub zsiadłego mleka i w ciągu kilku sekund mamy znakomity napój chłodzący z dużą zawartością witamin i soli mineralnych. Dodając pokrojony koperek, rzodkiewki, ogórki itp. mamy zupę na zimno.
Gotowy kwas wystarczy dodać do schłodzonego jogurtu, kefiru lub zsiadłego mleka i w ciągu kilku sekund mamy znakomity napój chłodzący z dużą zawartością witamin i soli mineralnych. Dodając pokrojony koperek, rzodkiewki, ogórki itp. mamy zupę na zimno.
Składniki:
- kwas z buraka,
- jogurt, kefir i/lub zsiadłe mleko,
- posiekane warzywa i zioła (opcjonalnie),
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Wymieszać składniki, podać w formie chłodzącego napoju lub zupy.
bardzo ciekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie zrobić - zainteresowałaś mnie tym przepisem na kwas z buraków.
To jest zdrowe. :)
Tym co chcą miec płaski brzuch w 8 minut polecam pewien sekret :)
http://odchudzaniejestproste.pl/sekret-amerykanskich-aktorek-na-plaski-brzuch-8-minut/
Odpowiedz
Bardzo ciekawe :)
Usuńsuper
OdpowiedzUsuń