niedziela, 16 listopada 2014

Kawablanca - kawa na długie wieczory


Mocna i aromatyczna kawa, idealna na długie wieczory kiedy za oknem zimno :)
Przepis trafił do finału konkursu „Przygotuj i fotografuj”, organizowanego przez markę Jacobs. 
Na stronie Przepisy na Kawę znajdziecie więcej przepysznych pomysłów na kawę i przepisy od Ani Starmach.



Czas przygotowania: 5 minut
Porcje: 2

Składniki:

  • 2 filiżanki gorącej, mocnej kawy zaparzonej z Jacobs Cronat Gold,
  • 100 ml rumu,
  • 6 łyżek śmietany kremówki,
  • 2 łyżki serka mascarpone,
  • Syrop kokosowy,
  • Brązowy cukier Muscovado.

Przygotowanie:

Kawę posłodzić Muscovado, dodać rum. Śmietanę podgrzać, wymieszać z serkiem i syropem kokosowym, podać w oddzielnym dzbanuszku.

4 komentarze:

  1. Mmm, wygląda cudownie :)
    Tylko ja wieczorami kawy pić nie mogę...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomyśl o niej podczas przyjmowania gości, pogaduszek do rana, zabaw sylwestrowych i/lub karnawałowych ;)

      Usuń
  2. Bardzo dobry pomysł, szczególnie z tym, że to idealne rozwiązanie w momencie przyjęcia gości na imprezie karnawałowej czy sylwestrowej :) W sumie kawa to zawsze dobry pomysł w takich chwilach :) Szczególnie dobrze przyrządzona :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczególnie dobrze przyrządzona :) z dobrych produktów.

      Usuń