Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, powinno zawierać odpowiedni zestaw składników pokarmowych, które pozwolą nam przetrwać najbliższe godziny na pełnych obrotach. Dużo możliwości dają nam koktajle, jeśli zgromadzimy wszystkie składniki dzień wcześniej rano potrzebujemy zaledwie kilku minut na ich przygotowanie.
Zielony koktajl warzywny z kaszą jaglaną i wodą kokosową, odkwaszający organizm, naszpikowany witaminami i zdrowymi tłuszczami powinien na stałe trafić do Waszego menu :)
Porcje: 2
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
Przygotowanie:
Wersja na thermomix
Składniki:
Przygotowanie:
Zielony koktajl warzywny z kaszą jaglaną i wodą kokosową, odkwaszający organizm, naszpikowany witaminami i zdrowymi tłuszczami powinien na stałe trafić do Waszego menu :)
Porcje: 2
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki wody kokosowej
- 100 g umytego szpinaku
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej
- garść migdałów lub orzechów (moczonych prze noc)
- 30 g ksylitolu
- 1 banan
- 1 awokado
- 4 łyżki soku z cytryny
- garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksuj blenderem.
- Ewentualnie dosłódź lub dodaj więcej wody kokosowej lub mineralnej do uzyskania pożądanej konsystencji.
Składniki:
- 300 g wody kokosowej
- 100 g umytego szpinaku
- 100 g kaszy jaglanej ugotowanej
- garść migdałów lub orzechów (moczonych prze noc)
- 30 g ksylitolu
- 1 banan
- 1 awokado
- 4 łyżki soku z cytryny
- garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
- Do naczynia miksującego włóż banana i awokado bez skóry oraz pozostałe składniki, rozdrobnij 5 s/obr. 5, a następnie zmiksuj 1 min/obr. 10.
- Ewentualnie dosłódź lub dodaj więcej wody kokosowej lub mineralnej do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz