Mocna i aromatyczna kawa, idealna na długie wieczory kiedy za oknem zimno :)
Przepis trafił do finału konkursu „Przygotuj i fotografuj”, organizowanego przez markę Jacobs.
Na stronie Przepisy na Kawę znajdziecie więcej przepysznych pomysłów na kawę i przepisy od Ani Starmach.
Czas przygotowania: 5 minut
Porcje: 2
Składniki:
- 2 filiżanki gorącej, mocnej kawy
zaparzonej z Jacobs Cronat Gold,
- 100
ml rumu,
- 6
łyżek śmietany kremówki,
- 2
łyżki serka mascarpone,
- Syrop
kokosowy,
- Brązowy cukier Muscovado.
Przygotowanie:
Kawę posłodzić
Muscovado, dodać rum. Śmietanę podgrzać, wymieszać z serkiem i syropem
kokosowym, podać w oddzielnym dzbanuszku.
Mmm, wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńTylko ja wieczorami kawy pić nie mogę...
Pomyśl o niej podczas przyjmowania gości, pogaduszek do rana, zabaw sylwestrowych i/lub karnawałowych ;)
UsuńBardzo dobry pomysł, szczególnie z tym, że to idealne rozwiązanie w momencie przyjęcia gości na imprezie karnawałowej czy sylwestrowej :) W sumie kawa to zawsze dobry pomysł w takich chwilach :) Szczególnie dobrze przyrządzona :)
OdpowiedzUsuńSzczególnie dobrze przyrządzona :) z dobrych produktów.
Usuń