Lunch box do szkoły lub pracy. Polędwiczka wieprzowa panierowana w wytrawnych ciastkach owsianych i migdałach z frytkami z marchewki i selera. Pracy przy tym niewiele, wstawiamy do piekarnika i samo się piecze ;)
Można podawać na ciepło i na zimno.
Składniki:
Przygotowanie:
Można podawać na ciepło i na zimno.
Składniki:
- Polędwiczka wieprzowa ok. 400 g,
- Migdały 50 g,
- Wytrawne ciastka owsiane 50 g,
- Oliwa do smażenia,
- Sól i pieprz,
- Kilka gałązek tymianku,
- 1 ząbek czosnku,
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego,
- Frytki z selera i marchewki pieczone z tymiankiem.
Przygotowanie:
- Frytki: Warzywa umyć, obrać, pokroić w słupki, posypać solą, pieprzem posiekanym tymiankiem i granulowanym czosnkiem, skropić oliwą, wymieszać.
- Ciastka zmielić z migdałami w blenderze. Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oliwie z rozgniecionym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika razem z frytkami, piec 40 minut, w 90 stopniach.
- Podzielić na porcje, zapakować do lunch boox z kilkoma owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz