Szybkie śniadanko, festiwal smaków i faktur.
Soczysta gruszka karmelizowana w słodko-kwaśnym sosie malinowym, kremowy i słony ser owczy, rewelacyjny popcorn z kaszy gryczanej i pikantny, czerwony pieprz.
Pełny zestaw śniadaniowy: witaminy, nabiał, zdrowe, rozgrzewające węglowodany. Idealny zestaw na jesienne chłody.
Koniecznie spróbujcie popcornu, znakomity sposób na szybką kaszę gryczaną bez długiego gotowania.
Czas przygotowania: 15 minut
Porcje: 2
Składniki:
Przygotowanie:
Soczysta gruszka karmelizowana w słodko-kwaśnym sosie malinowym, kremowy i słony ser owczy, rewelacyjny popcorn z kaszy gryczanej i pikantny, czerwony pieprz.
Pełny zestaw śniadaniowy: witaminy, nabiał, zdrowe, rozgrzewające węglowodany. Idealny zestaw na jesienne chłody.
Koniecznie spróbujcie popcornu, znakomity sposób na szybką kaszę gryczaną bez długiego gotowania.
Porcje: 2
Składniki:
- 2 gruszki,
- 4 łyżki dżemu malinowego Łowicz,
- 5 łyżki solonego sera owczego,
- 4 łyżki kaszy gryczanej,
- 2 łyżki gęstego jogurtu,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka octu winnego,
- sól i pieprz do smaku,
- olej rzepakowy lub z pestek winogron,
- do przybrania: zielenina i czerwony pieprz.
Przygotowanie:
- Przygotować popcorn: w rondlu mocno rozgrzać olej, wsypać kaszę gryczaną, chwilę smażyć, wyjąć ziarna metalowym sitkiem, wysypać na papierowy ręcznik żeby osączyć olej.
- Gruszki umyć, przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne przy pomocy łyżki do melona.
- Na patelni stopić masło, włożyć gruszki, smażyć po 2 minuty z każdej strony, dodać dżem malinowy, ocet winny, sól i pieprz. Gruszki karmelizować aż będą al'dente.
- Ser owczy wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Do sera można też dodać ulubione zioła lub startą skórkę z cytryny.
- Na talerze wyłożyć gruszki i sos malinowy. Gruszki napełnić serowym farszem, sos posypać gryczanym popcornem a gruszki czerwonym pieprzem. Przybrać zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz