Kolejna szybka,
zdrowa przekąska, która z powodzeniem zastąpi batoniki, pączki, chipsy i inne
zapychacze, po które sięgamy, kiedy głód nas przyciśnie.
Uwielbiam dynie i jak
tylko pojawią się w sprzedaży zawsze mam w lodówce porcję pieczonego puree. Pieczenie
wydobywa z dyni naturalną słodycz a przygotowanie dań (zupy, ciasta, desery,
placuszki…) znacznie się skraca.
Dynia, tak jak orzechy i winogrona, jest uważana za SuperFood, razem tworzą znakomite połączenie.
Dynia, tak jak orzechy i winogrona, jest uważana za SuperFood, razem tworzą znakomite połączenie.
Czas przygotowania: 5 minut
Porcje: 2
Składniki:
- 1 szklanka pureedyniowego,
- 150 g serka mascarpone,
- 4 łyżki Mieszanki Studenckiej Felix,
- 2 łyżeczki syropu klonowego,
- ½ łyżeczki cynamonu,
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego,
- 2 łyżki pestek granatu.
Przygotowanie:
Dynię wymieszać z serkiem, wanilią, cynamonem i syropem klonowym. Przełożyć do pucharków, na wierzchu położyć bakalie i pestki granatu.
Znakomita przekąska między posiłkami.
super przekąska :)
OdpowiedzUsuńAgnieszka dzięki :)
UsuńMmm, to musi smakować bosko :)
OdpowiedzUsuńJEŻELI TAK SMAKUJE JAK BRZMI TO MUSI BYĆ PYSZNE,ZROBIĘ
OdpowiedzUsuń