Znakomite piwo i pyszne burgery. Na zaproszenie Sokołowa tym razem warsztaty Akademii Smaku zaczęliśmy od warzenia i degustowania piw kraftowych w Brofakturze, siedleckiej manufakturze piwnej mieszczącej się w zabytkowej Hali Targowej w centrum miasta. Warzone na miejscu piwa zaskakują smakiem i nazwami na etykietach, już od samego czytania robi się weselej ;)
Relacja wideo:
Brofaktura - siedlecki browar, piękne miejsce w industrialnym stylu gdzie można coś zjeść i zdegustować warzone na miejscu piwa.
W drugiej części warsztatów industrialne wnętrza browaru zmieniliśmy na scenerię Dworu Ziemiańskiego w Woli Suchożebrskiej - siedziby Akademii Smaku Sokołów, gdzie w atmosferze garden party zgłębialiśmy tajniki sezonowanej wołowiny z asortymentu firmy Sokołów.
Mieliśmy okazję spróbować wołowiny sezonowanej na sucho, która po sesji fotograficznej trafiła do marynat z dodatkiem piw rzemieślniczych a następnie na grill. Taka kombinacja smaków idealnie sprawdziła się w daniach z rusztu: polędwicy wołowej z chrupiącymi sałatkami, burgerze z dodatkiem redukowanego piwa słodowego oraz orientalnym szaszłyku z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi.
Ależ wielkie kawały mięcha! Klimat musiał być tam niepowtarzalny! :)
OdpowiedzUsuńWszystko było w wersji xxl , klimat rownież ;)
Usuń