Jak powstają produkty marki Knorr? Na to pytanie starali się odpowiedzieć i zaprezentować na żywo eksperci marki podczas konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w Warszawie w restauracji Boathouse.
Zaproszonym gościom przybliżono proces powstawania Fixów Knorr oraz funkcjonowanie gospodarstw rolnych prowadzonych zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa, gdzie uprawiane są warzywa do produktów Knorr.
O procesie suszenia warzyw, jako jednym z najstarszych, najbezpieczniejszym i najbardziej naturalnym sposobie konserwowania żywności opowiadała dr hab. Ewa Jakubczyk z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Szef kuchni Knorr Piotr Murawski przygotował zestaw suszonych składników, które tworzą Fix Spaghetti Napoli, udowadniając zgromadzonym, że w torebce znajdują się głównie suszone warzywa, zioła i przyprawy.
Na Polu Doświadczeń Knorr wszyscy uczestnicy mogli sprawdzić swoją wiedzę nt. żywności i żywienia, przygotować swoje Fixy, oraz przekonać się na czym polega proces suszenia.
W trakcie konferencji poruszono również temat nadmiernego spożycia soli, które w naszym kraju przekracza maksymalne dzienne spożycie 5g, zalecane przez Światową Organizację Zdrowia. Żywieniowiec marki Knorr Iwona Niegowska przedstawiła osiągnięcia marki w procesie ciągłej redukcji soli w swoich produktach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz