Szybka sałatka z tuńczyka i awokado z pomidorkami koktajlowymi, limonką i świeżą kolendrą. Smaczna przekąska na leniwe popołudnie :)
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w zalewie,
- 2 awokado,
- 2 limonki,
- 2-4 chilli (wg. uznania),
- 1/2 pęczka kolendry,
- 3 łyżki oliwy,
- 1 łyżka sosu rybnego lub jasnego sosu sojowego,
- 1 łyżeczka syropu z agawy, miodu lub cukru,
- sól i biały pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Awokado przeciąć na pół, miąższ wydrążyć i pokroić w kostkę. Limonki obrać, wyciąć fileciki, pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki podzielić na połowy, chilli pokroić w paski, kolendrę posiekać, tuńczyka odsączyć z zalewy.
- Oliwę wymieszać z syropem z agawy i sosem rybnym. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz