Pizza do przygotowania w ekspresowym tempie, jak tylko posiada się potrzebne składniki :). Zachowajcie przepis, bo może się bardzo przydać, zwłaszcza przy niezapowiedzianych gościach :)
Czas przygotowania: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 opakowanie Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr,
- 1 łyżka masła,
- 400 g ciasta na pizzę,
- 400 g pomidorów z puszki,
- 1 por,
- 1/2 cukinii,
- 1 papryka czerwona,
- 200 g sera feta,
- 250 g startego sera mozzarella,
- 1 łyżka oliwek czarnych,
- 1 łyżka oliwek zielonych.
1. Białą część umytego pora pokrój w cienkie krążki i przesmaż w rondlu z odrobiną masła. Zrób ziołowy sos – pomidory wymieszaj z Fix Knorr Spaghetti Bolognese extra ziołowe, dodaj do porów i zagotuj. Sos zostaw na ogniu przez kolejne 5 minut, a potem odstaw, by ostygł.
2. Ciasto do pizzy rozwałkuj na cienki placek, a następnie ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Surowe ciasto posmaruj pomidorowym sosem.
3. Na sosie pomidorowym rozsyp równomiernie startą mozzarellę.
4. Umytą cukinię i paprykę oraz zielone i czarne oliwki pokrój w paseczki. Ułóż je na pizzy. Wierzch obsyp pokruszoną fetą.
5. Pizzę piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Źródło: Knorr
To jest przepis? Fix Knorra i gotowe ciasto?..
OdpowiedzUsuńTak, to jest przepis na pizze ekspresową. Można samodzielnie wyrobić ciasto drożdżowe, odsawić do wyrastania i ugotować sos pomidorowy, ale potrwa to znacznie dłużej niż 20 minut.
UsuńFajny przepis, najczęście robię pizzę z domowym sosem i sama wyrabiam ciasto ale faktycznie, nie da się tego zrobić w 20 minut.
OdpowiedzUsuńPrzetestowana, wychodzi bardzo dobra
OdpowiedzUsuńDomowa pizza niczym nie ustępuję w smaku tym z pizzerii.
OdpowiedzUsuń