Akademia
Smaku Sokołów
w swej działalności kładzie nacisk na to, by jedzenie służyło nie tylko
zaspokajaniu głodu, lecz także – by czerpać z niego przyjemność. Kolejne
warsztaty w Akademii odbyły się w niezobowiązującej atmosferze garden party.
Oprócz wspólnego grillowania i przygotowywania
dodatków, ich uczestnicy mogli zdobyć informacje na temat
znaczenia jakości i pochodzenia mięsa, doboru wina do posiłku oraz nowoczesnych, wysokiej jakości
grilli.
6/07/2016
Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno
Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak jak my mają bzika na punkcie tych kwiatków... lub bez tej fanaberii :) W sklepach pełno polskich truskawek gruntowych, najlepszych na świecie, więc jako dodatek koniecznie sos truskawkowy :)
Deser możecie przygotować w tortownicy lub tak jak my w małych foremkach, które przed napełnieniem można polać płynnym olejem kokosowym, co ułatwi wyjęcie serniczków przed podaniem.
Z nazwy jest to deser ale sprawdzi się też jako śniadanie na słodko lub podwieczorek.
Deser możecie przygotować w tortownicy lub tak jak my w małych foremkach, które przed napełnieniem można polać płynnym olejem kokosowym, co ułatwi wyjęcie serniczków przed podaniem.
Z nazwy jest to deser ale sprawdzi się też jako śniadanie na słodko lub podwieczorek.