czwartek, 25 lutego 2016

Tartaletki z ciasta francuskiego

Współcześnie coraz większą wagę przywiązujemy do zdrowego stylu życia. Decydując się na zakup danego produktu, w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na składniki, z jakich został ono przygotowany. Część produktów dostępnych na rynku wciąż opiera się na składnikach, które budzą nasze wątpliwości, jednak pojawia się dla nich coraz więcej alternatyw. Jest to po części zasługa producentów, jak też nas samych, ponieważ decydując się na zakup naturalnych produktów, dajemy im sygnał, co stanowi dla nas największą wartość.

Na naszym rynku pojawiła się nowa linia produktów „Naturalnie Smaczne! Knorr” - doskonałe rozwiązanie dla osób, które przywiązują szczególną wagę do naturalnego jedzenia, a jednocześnie dążą do efektywnego wykorzystania swojego czasu, unikając długiego przesiadywania w kuchni. Jest to prawdopodobnie początek nowego, a wręcz rewolucyjnego podejścia do przygotowania żywności wygodnej w Polsce.

Są to obecnie cztery warianty produktów, przy pomocy których możemy przygotować pyszne i pełnowartościowe dania: Spaghetti Bolognese, Lasagne, Zapiekanka makaronowa z szynką oraz Gulasz. „Naturalnie Smaczne! Knorr” to nowe produkty, których skład to w 100% naturalne składniki, jak warzywa, zioła, przyprawy czy mąka. Cząstki składników są ponadto większe niż w dotychczasowych recepturach, co sprawia, że z łatwością można rozpoznać znajdujące się w składzie warzywa.

Tartaletki z ciasta francuskiego to jedna z propozycji na wykorzystanie "Lasagne  Naturalnie smaczne Knorr" w kuchni.  




Składniki: 
  • gotowe ciasto francuskie - 400 gramów 
  • Lasagne  Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie 
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki 
  • pomidory malinowe - 100 gramów 
  • ser parmezan lub inny twardy ser -100 gramów 
  • czarne oliwki - 50 gramów 
Sposób przygotowania: 
  1. Lasagne Naturalnie smaczne Knorr wymieszaj ze szklanką wody i dwoma łyżkami oliwy, co pozwoli nadać sosowi idealną konsystencję. Całość zagotuj i odstaw na bok. 
  2. Płaty rozmrożonego ciasta francuskiego rozwałkuj delikatnie i pokrój na kwadraty o boku ok. 8x8cm. Spód ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Na brzeg ciasta przyklej półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta. 
  3. W powstałej studni ułóż składniki: ser, pomidorki przekrojone na pół i oliwki. Całość zapiecz przez około 20 minut w temperaturze 200°C. 
  4. Tartaletki podawaj udekorowane rukolą.


1 komentarz: