QMP (Quality Meat Program) to nic innego jak system certyfikacji mięsa wołowego, stworzony po to, by wspierać produkcję dobrej wołowiny. Wołowina QMP pozyskiwana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ras bydła, hodowanych z myślą o mięsie kulinarnym, które doskonale sprawdza się kuchni. Tym, co czyni ją wyjątkową, jest naturalna kruchość, miękkość i soczystość oraz łatwość obróbki. W połączeniu z wysoką powtarzalną jakością wołowina QMP stanowi doskonałą bazę dla wielu tradycyjnych mięsnych dań, a także inspirację dla całkiem nowych kulinarnych pomysłów.
System QMP to także bezpieczeństwo związane z kontrolą mięsa na każdym etapie produkcji. Kupując wołowinę z Certyfikatem QMP mamy gwarancję, że wołowina pochodzi wyłącznie od zaufanych dostawców, a cała droga, jaką mięso przebyło „od zagrody do widelca”, jest łatwa do prześledzenia.
O tym, jak jest to ważne dla naszego zdrowia mówiła Agnieszka Wierzbicka - Profesor SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, podczas warsztatów kulinarnych zorganizowanych 27 sierpnia w Food Lab Studio. Smaczną stroną spotkania kreatywnie zajął się Grzegorz Łapanowski wraz z zespołem profesjonalistów :)
Korzystając z wysokiej jakości Wołowiny QMP mogliśmy przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które oczarowały nasze kubki smakowe, a że były proste w przygotowaniu nie raz pojawią się w naszej kuchni... i na blogu :)
Wołowinę systemu QMP łatwo rozpoznać na rynku:
System QMP to także bezpieczeństwo związane z kontrolą mięsa na każdym etapie produkcji. Kupując wołowinę z Certyfikatem QMP mamy gwarancję, że wołowina pochodzi wyłącznie od zaufanych dostawców, a cała droga, jaką mięso przebyło „od zagrody do widelca”, jest łatwa do prześledzenia.
O tym, jak jest to ważne dla naszego zdrowia mówiła Agnieszka Wierzbicka - Profesor SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, podczas warsztatów kulinarnych zorganizowanych 27 sierpnia w Food Lab Studio. Smaczną stroną spotkania kreatywnie zajął się Grzegorz Łapanowski wraz z zespołem profesjonalistów :)
Korzystając z wysokiej jakości Wołowiny QMP mogliśmy przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które oczarowały nasze kubki smakowe, a że były proste w przygotowaniu nie raz pojawią się w naszej kuchni... i na blogu :)
Wołowinę systemu QMP łatwo rozpoznać na rynku:
- opakowania są oznakowane znakiem towarowym Systemu QMP,
- na opakowaniach znajdują się piktogramy wskazujące metody i czas obróbki termicznej, sugerowane dla danego elementu tuszy, w celu uzyskania najlepszego efektu kulinarnego.