wtorek, 1 grudnia 2015

Hotel od kuchni. Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA

Wśród malowniczych wzgórz Wyżyny Miechowskiej, w odległości zaledwie 50 kilometrów od tętniącego życiem i owianego smogiem Krakowa, znajduje się Hotel Mercure Racławice Dosłońce Conference and Spa****. 
Swoim gościom oferuje nie tylko komfortowe noclegi i wyjątkowe centrum SPA ale również liczne atrakcje i możliwość aktywnego wypoczynku wokół obiektu oraz pobliskie atrakcje turystyczne. 
Dla miłośników turystycznego zwiedzania min. Małopolski Szlak Bożogrobców z Bazyliką Grobu Bożego w Miechowie, miejsce historycznej bitwy pod Racławicami, Dworek Zacisze oraz malownicze młyny doliny Szreniawy. Dla aktywnych sportowo - kort tenisowy, boisko do siatkówki plażowej, golf, rowery, nordic walking, aqua aerobic, jazdę konną i wiele innych. 


Pofałdowany teren usiany wąskimi poletkami i lasami tworzy bardzo malownicze pejzaże, zmieniające się o każdej porze dnia i roku.


Otwarte przestrzenie, cisza, spokój i czyste powietrze w gratisie.



Dla aktywnych programy animacyjne outdoor and indoor: golf, tenis, aqua aerobic, nordic walking, warsztaty kulinarne, animacje dla dzieci, wieczory filmowe, ogniska, koncerty.


Na wszystkich czekają przestronne pokoje hotelowe, centrum SPA z basenem, saunami i jacuzzi oraz 11 gabinetów zabiegowych. 


Dużą popularnością cieszą się autorskie rytuały SPA - Azjatycki, Marokański i Śródziemnomorski a także najnowsze zabiegi SPA na twarz i ciało na bazie kosmetyków renomowanych marek - THALGO i BABOR.


Szef Kuchni Hotelu Mercure Doslońce - Grzegorz Slota to znakomity specjalista z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w kuchni polskiej oraz międzynarodowej w autorskim wydaniu. Specjalnością szefa Kuchni w aktualnej karcie menu jest befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym serwowany przy gościach oraz dania z gęsiny. Od grudnia rusza również autorski cykl Czwartkowych Kuchni Świata - w każdy czwartek kuchnia innego kraju - Włochy, Francja, Norwegia, Rosja itp..



Marynowany śledź rozpływający się w ustach


Sztuka mięsa wołowego podana z bulionem. Mięciutkie mięso z łagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami.


Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato.


Befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym przygotowany przy stoliku


W karcie win ciekawe pozycje w przystępnych cenach, do których można zamówić np. pstrąga z hotelowej wędzarni lub dania kuchni regionalnej. 


Hotelowe śniadanie bardzo poprawne, bogata oferta wędlin, nabiału, dań ciepłych i deserów. Duży plus za świeżo wyciskane soki warzywno-owocowe bez dodatkowej opłaty. Nam trochę zabrakło ryb w śniadaniowym zestawie.



W ofercie hotelu znajdziecie także vouchery prezentowe, które można dowolnie komponować kwotowo lub wybrać konkretne zabiegi. 

Jeśli szukacie nietuzinkowych prezentów świątecznych, pomysłów na weekendowy wypad lub relaks w spa odwiedźcie Hotel Mercure Racławice Dosłońce Conference and Spa****.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz