środa, 14 października 2015

Co jest w tej torebce? Jak powstają produkty suche do gotowania marki Knorr.

Jak powstają produkty marki Knorr? Na to pytanie starali się odpowiedzieć i zaprezentować na żywo eksperci marki podczas konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w Warszawie w restauracji Boathouse.



Zaproszonym gościom przybliżono proces powstawania Fixów Knorr oraz funkcjonowanie gospodarstw rolnych prowadzonych zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa, gdzie uprawiane są warzywa do produktów Knorr. 



O procesie suszenia warzyw, jako jednym z najstarszych, najbezpieczniejszym i najbardziej naturalnym sposobie konserwowania żywności opowiadała dr hab. Ewa Jakubczyk z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.



Szef kuchni Knorr Piotr Murawski przygotował zestaw suszonych składników, które tworzą Fix Spaghetti Napoli, udowadniając zgromadzonym, że w torebce znajdują się głównie suszone warzywa, zioła i przyprawy.


Na Polu Doświadczeń Knorr wszyscy uczestnicy mogli sprawdzić swoją wiedzę nt. żywności i żywienia, przygotować swoje Fixy, oraz przekonać się na czym polega proces suszenia.



W trakcie konferencji poruszono również temat nadmiernego spożycia soli, które w naszym kraju przekracza maksymalne dzienne spożycie 5g, zalecane przez Światową Organizację Zdrowia. Żywieniowiec marki Knorr Iwona Niegowska przedstawiła osiągnięcia marki w procesie ciągłej redukcji soli w swoich produktach.   
  







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz