wtorek, 11 listopada 2014

Newella w kieszonkach z prosciutto w sezamowym dresingu


Newella to białko w czystej postaci i nowy produkt na rynku. Bardzo uniwersalne zastosowanie w kuchni, do sałatek, zup, dań głównych i deserów. Jeśli interesuje cię zdrowe odżywanie, uprawiasz sport lub jesteś na diecie newella powinna się znaleźć w Twoim codziennym menu. 
Więcej informacji o tym ciekawym, zdrowym i smacznym produkcie, (oraz przepisy kulinarne z jego zastosowaniem) znajdziecie tutaj...

Aromatyczne kieszonki z Newelli i prosciutto w towarzystwie chrupiących warzyw i sezamowy dresing to pyszne, zdrowe i szybkie danie. Zrobiło furorę podczas towarzyskiego spotkania. Koniecznie spróbujcie :) 




Czas przygotowania: 15 minut
Porcje: 4

Składniki:
  • 200 g Newelli klasycznej,
  • 16 plastrów prosciutto,
  • 2 długi ogórek,
  • 150 g rukoli,
  • 1/3 szkl. suszonych wakame,
  • 1/4 szkl. świeżej żurawiny,
  • gałązki koperku,
  • listki młodych buraczków,
  • łyżka oliwy.

Dresing:

  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 2 łyżka oleju sezamowego,
  • 2 łyżka prażonego sezamu,
  • 2 łyżeczka brązowego cukru,
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny,
  • posiekana chili (bez pestek),
  • sok z cytryny do smaku.

 Przygotowanie:


  1. Wakame zalać letnią wodą, odstawić na 5 minut, odsączyć. Warzywa umyć, odsączyć na sicie, ogórki pokroić w paski obieraczką do warzyw.
  2. Wymieszać składniki dresingu.
  3. Newelle pokroić na 16 równych kawałków, każdy owinąć plastrem prosciutto. Na rozgrzaną oliwę włożyć żurawinę, kiedy zacznie pękać dodać kieszonki z newellą, zrumienić z każdej strony.
  4. Na talerze wyłożyć warzywa, wakame, newelle i żurawinę.
    Polać dresingiem.









Gotuj z Newellą Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz